SEICENTO.PL Strona Główna SEICENTO.PL
INTERNETOWY FANKLUB FIATA SEICENTO

FAQTANIE OC  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Obrotomierz
Autor Wiadomość
Pele 
nówka sztuka ;)

Wiek: 30
Dołączył: 11 Maj 2008
Posty: 1
Skąd: Lublin
Wysłany: 28-05-2008, 01:21   Obrotomierz
   Bolid: seicento


Mam pytanie wie moze ktos czy w seju sx sa podprowadzone kabelki do zamontowania kopulki obrotomierza????? i czy wyrobie sie w 100zl a moze sa rozne rodzaje kopulek jakie polecacie????????? z gory dzieki.
_________________
Pele
 
 
 
Linduś 
Włóczykij
Hera koka hasz


Pomógł: 118 razy
Wiek: 28
Dołączył: 21 Lut 2008
Posty: 2618
Skąd: Miasto Włókniarzy
Wysłany: 28-05-2008, 11:26   
   Bolid: ZFA188/A5.000


czy kabelki są to musisz sam sprawdzić, bo każdy Fiat miał inaczej, i tylko w SCS masz pewność poprowadzonych tam kabli :))

jak nie ma kabelków to samemu podpinasz, wbrew pozorom to łatwa robota, tylko trzeba mieć troszkę pojęcia o lutowaniu :)
niestety nie pamiętam kolejności podpięcia się w obrotku.
Jeden kabelek pod przekaźnik pompy paliwa prowadzisz,
dwa kabelki musisz wpiąć pod jakiś plus w wiązce
i jeden do masy (plusy i masę u mnie wpiąłem w kabelki do panela środkowego)
_________________
Niebo świeci pogodnie, od bruków coraz chłodniej,
Dobrze być tylko przechodniem, ulicą życia iść,
Była nam kiedyś dana Ziemia Obiecana,
Niezabliźniona rana, zielony młody liść…

Diagnostyka ECU, drobna mechanika Łódź? chętnie pomogę :))

 
 
jerzyk 
Loża szyderców


Pomógł: 151 razy
Wiek: 36
Dołączył: 28 Paź 2005
Posty: 2799
Skąd: Łódź
Wysłany: 28-05-2008, 11:31   
   Bolid: sc 1.4 16V, 6 speed


LindaCento napisał/a:

dwa kabelki musisz wpiąć pod jakiś plus w wiązce


jeden pod + po stacyjce, a drugi od podświetlenia - najbliżej z panela środkowego
_________________

 
 
Linduś 
Włóczykij
Hera koka hasz


Pomógł: 118 razy
Wiek: 28
Dołączył: 21 Lut 2008
Posty: 2618
Skąd: Miasto Włókniarzy
Wysłany: 28-05-2008, 11:34   
   Bolid: ZFA188/A5.000


o tutaj manualik jest :))

a co do plusa... ja mam go z panela nawiewów, a oświetlenia nie podpinałem, bo indiglo ma własne kable pociągnięte :)
_________________
Niebo świeci pogodnie, od bruków coraz chłodniej,
Dobrze być tylko przechodniem, ulicą życia iść,
Była nam kiedyś dana Ziemia Obiecana,
Niezabliźniona rana, zielony młody liść…

Diagnostyka ECU, drobna mechanika Łódź? chętnie pomogę :))

 
 
dominlodz 
nówka sztuka ;)

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 02 Gru 2008
Posty: 3
Skąd: Łódź
Wysłany: 02-12-2008, 22:40   orbotomierz do sei 900
   Bolid: seicento 900


witam koledzy
mam małe pytanko, widziałem ktoregos dnia w sei nie pamietam teraz modelu kolo standardowo predkosciomierza obrotomierz na srodku, jest nawet standardowo w kazdym modelu zaslepka, dokladnie nad przyciskami nawiewu, pytanie czy w prosty sposob moge sobie taki zainstalowac u siebie w sei (mam 900 z 2003r) i czy nie byloby to zbyt klopotliwe, nie jestem znawca motoryzacji, jedynie moglbym takie cos zlecic swojemu mechanikowi, ale byloby przyjemne ;]

pozdrawiam
 
 
jerzyk 
Loża szyderców


Pomógł: 151 razy
Wiek: 36
Dołączył: 28 Paź 2005
Posty: 2799
Skąd: Łódź
Wysłany: 02-12-2008, 22:45   Re: orbotomierz do sei 900
   Bolid: sc 1.4 16V, 6 speed


dominlodz napisał/a:
witam koledzy
mam małe pytanko, widziałem ktoregos dnia w sei nie pamietam teraz modelu kolo standardowo predkosciomierza obrotomierz na srodku, jest nawet standardowo w kazdym modelu zaslepka, dokladnie nad przyciskami nawiewu, pytanie czy w prosty sposob moge sobie taki zainstalowac u siebie w sei (mam 900 z 2003r) i czy nie byloby to zbyt klopotliwe, nie jestem znawca motoryzacji, jedynie moglbym takie cos zlecic swojemu mechanikowi, ale byloby przyjemne ;]

pozdrawiam


nie ma zaslepki na obrotmierz, trzeba ciąć deskę :!:
_________________

 
 
djmauro 
GS 500 Rider


Pomógł: 18 razy
Wiek: 27
Dołączył: 03 Mar 2008
Posty: 252
Skąd: Łódź
Wysłany: 02-12-2008, 23:11   
   Bolid: 187.343.3 V40


nożyk do dywanów/skalpel + szablon i jakieś pół godziny czasu i masz otwór + kolejne pół godziny i masz instalację ;] Koszt zabawy z oryginalnym ok 200zł za obrotomierz + jakieś 10zł za materiały do instalacji :))
_________________

Żyj bez winy, patrz w lusterka
 
 
 
dominlodz 
nówka sztuka ;)

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 02 Gru 2008
Posty: 3
Skąd: Łódź
Wysłany: 03-12-2008, 01:02   
   Bolid: seicento 900


aha, rzeczywiscie patrzylem na fotki sei na motoallegro, pomylka, tamta zaslepka nie jest od obrotomierza, a inne pytanie, ten obrotomierz co widzialem ma kostke na 4 kable, w jaki sposob mam je podlaczyc, w poscie ludzie pisza ze do przekaznika do pompki paliwowej ale gdzie jest ten przekaznik ? gdzies kolo tablicy z bezpiecznikami ? sory jesli zawracam Wam glowe takimi bzdurami :)
 
 
djmauro 
GS 500 Rider


Pomógł: 18 razy
Wiek: 27
Dołączył: 03 Mar 2008
Posty: 252
Skąd: Łódź
Wysłany: 03-12-2008, 19:31   
   Bolid: 187.343.3 V40


można podłączyć- patrz manuale tam jest opisane dla oryginału i dla innych obrotomierzy. Osobiście bym polecał oryginał ;] Drożej wychodzi ale kapliczka wygląda ciekawie no i masz jednolite zegary w samochodzie ;]
_________________

Żyj bez winy, patrz w lusterka
 
 
 
Toudi 
nówka sztuka ;)


Pomógł: 2 razy
Wiek: 26
Dołączył: 09 Sty 2009
Posty: 19
Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: 04-02-2009, 10:24   Obrotomierz w seicento 900
   Bolid: Seicento 900


Witam. Mam seicento 900setke, ale chciałbym dać do niego obrotomierz, jest klapka maskująca tą część gdzie mają iść kable i ma być zamocowany obrotomierz, ale moje pytanie jest takie: czy podejdzie mi np http://www.allegro.pl/ite...epka_tanio.html taki obrotomierz? I co się tam wpina/wypina żebym nie miał niespodzianek
_________________
Srebrny pocisk http://www.seicento.pl/viewtopic.php?p=189868



 
 
 
Kron22 
nówka sztuka ;)


Pomógł: 4 razy
Wiek: 30
Dołączył: 04 Sie 2006
Posty: 43
Skąd: Rzeszów
Wysłany: 04-02-2009, 10:27   
   Bolid: Seicento 1.1 SPI


tak kolego podejdzie bez problemu ten obrotek bo jest to Seicentowski obrotomierz.masz podpieta juz instalacje?jezeli nie to zapraszam do działu Manual i tam jest instrukcja jak podlaczyc obrotek.pozdro
 
 
 
Toudi 
nówka sztuka ;)


Pomógł: 2 razy
Wiek: 26
Dołączył: 09 Sty 2009
Posty: 19
Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: 04-02-2009, 10:30   
   Bolid: Seicento 900


ok dzieki wielkie ;)
_________________
Srebrny pocisk http://www.seicento.pl/viewtopic.php?p=189868



 
 
 
Ciacho 
Skoda Lover
3 tłoki rulezzz


Pomógł: 76 razy
Wiek: 28
Dołączył: 09 Cze 2006
Posty: 2854
Skąd: Podkarpacie
Wysłany: 04-02-2009, 11:41   
   Bolid: Skoda Fabia 1.4 TDI 70KM 2009r.


Toudi napisał/a:
jest klapka maskująca tą część gdzie mają iść kable i ma być zamocowany obrotomierz

to nie jest zaślepka do obrotomierza, poczytaj wyżej Toudi
_________________


 
 
Pietrov 
Nałogowiec

Wiek: 24
Dołączył: 28 Lis 2009
Posty: 102
Skąd: Piaseczno
Wysłany: 04-12-2009, 20:39   
   Bolid: Seicento


Witam. Musze przyznac ze ja rowniez myslalem nad podłaczeniem obrotomierza to swojej 900-tki i nawet na allegro troche poszukalem.

http://moto.allegro.pl/it...ht_6colors.html

http://moto.allegro.pl/it...8000_r_p_m.html

http://moto.allegro.pl/it...obr_tuning.html

czym sie kierowac przy wyborze obrotomierza? Prosilbym rowniez o opinie o znalezionym przeze mnie sprzecie :smile: Pozdrawiam
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group