Mam pytanie wie moze ktos czy w seju sx sa podprowadzone kabelki do zamontowania kopulki obrotomierza????? i czy wyrobie sie w 100zl a moze sa rozne rodzaje kopulek jakie polecacie????????? z gory dzieki.
Pomógł: 77 razy Wiek: 26 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2386 Skąd: Miasto Włókniarzy
Wysłany: 28-05-2008, 12:26
Bolid: ZFA188 1,2 16v - prawie jak HGT :))
czy kabelki są to musisz sam sprawdzić, bo każdy Fiat miał inaczej, i tylko w SCS masz pewność poprowadzonych tam kabli
jak nie ma kabelków to samemu podpinasz, wbrew pozorom to łatwa robota, tylko trzeba mieć troszkę pojęcia o lutowaniu
niestety nie pamiętam kolejności podpięcia się w obrotku.
Jeden kabelek pod przekaźnik pompy paliwa prowadzisz,
dwa kabelki musisz wpiąć pod jakiś plus w wiązce
i jeden do masy (plusy i masę u mnie wpiąłem w kabelki do panela środkowego)
_________________ Niebo świeci pogodnie, od bruków coraz chłodniej,
Dobrze być tylko przechodniem, ulicą życia iść,
Była nam kiedyś dana Ziemia Obiecana,
Niezabliźniona rana, zielony młody liść…
a co do plusa... ja mam go z panela nawiewów, a oświetlenia nie podpinałem, bo indiglo ma własne kable pociągnięte
_________________ Niebo świeci pogodnie, od bruków coraz chłodniej,
Dobrze być tylko przechodniem, ulicą życia iść,
Była nam kiedyś dana Ziemia Obiecana,
Niezabliźniona rana, zielony młody liść…
Wysłany: 02-12-2008, 22:40 orbotomierz do sei 900 Bolid: seicento 900
witam koledzy
mam małe pytanko, widziałem ktoregos dnia w sei nie pamietam teraz modelu kolo standardowo predkosciomierza obrotomierz na srodku, jest nawet standardowo w kazdym modelu zaslepka, dokladnie nad przyciskami nawiewu, pytanie czy w prosty sposob moge sobie taki zainstalowac u siebie w sei (mam 900 z 2003r) i czy nie byloby to zbyt klopotliwe, nie jestem znawca motoryzacji, jedynie moglbym takie cos zlecic swojemu mechanikowi, ale byloby przyjemne
Wysłany: 02-12-2008, 22:45 Re: orbotomierz do sei 900 Bolid: sc 1.4 16V, 6 speed
dominlodz napisał/a:
witam koledzy
mam małe pytanko, widziałem ktoregos dnia w sei nie pamietam teraz modelu kolo standardowo predkosciomierza obrotomierz na srodku, jest nawet standardowo w kazdym modelu zaslepka, dokladnie nad przyciskami nawiewu, pytanie czy w prosty sposob moge sobie taki zainstalowac u siebie w sei (mam 900 z 2003r) i czy nie byloby to zbyt klopotliwe, nie jestem znawca motoryzacji, jedynie moglbym takie cos zlecic swojemu mechanikowi, ale byloby przyjemne
Pomógł: 18 razy Wiek: 26 Dołączył: 03 Mar 2008 Posty: 317 Skąd: Łódź
Wysłany: 02-12-2008, 23:11
Bolid: 187.343.3 V40
nożyk do dywanów/skalpel + szablon i jakieś pół godziny czasu i masz otwór + kolejne pół godziny i masz instalację Koszt zabawy z oryginalnym ok 200zł za obrotomierz + jakieś 10zł za materiały do instalacji
aha, rzeczywiscie patrzylem na fotki sei na motoallegro, pomylka, tamta zaslepka nie jest od obrotomierza, a inne pytanie, ten obrotomierz co widzialem ma kostke na 4 kable, w jaki sposob mam je podlaczyc, w poscie ludzie pisza ze do przekaznika do pompki paliwowej ale gdzie jest ten przekaznik ? gdzies kolo tablicy z bezpiecznikami ? sory jesli zawracam Wam glowe takimi bzdurami
Pomógł: 18 razy Wiek: 26 Dołączył: 03 Mar 2008 Posty: 317 Skąd: Łódź
Wysłany: 03-12-2008, 19:31
Bolid: 187.343.3 V40
można podłączyć- patrz manuale tam jest opisane dla oryginału i dla innych obrotomierzy. Osobiście bym polecał oryginał Drożej wychodzi ale kapliczka wygląda ciekawie no i masz jednolite zegary w samochodzie
Pomógł: 2 razy Wiek: 25 Dołączył: 09 Sty 2009 Posty: 22 Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: 04-02-2009, 10:24 Obrotomierz w seicento 900 Bolid: Seicento 900
Witam. Mam seicento 900setke, ale chciałbym dać do niego obrotomierz, jest klapka maskująca tą część gdzie mają iść kable i ma być zamocowany obrotomierz, ale moje pytanie jest takie: czy podejdzie mi np http://www.allegro.pl/ite...epka_tanio.html taki obrotomierz? I co się tam wpina/wypina żebym nie miał niespodzianek
tak kolego podejdzie bez problemu ten obrotek bo jest to Seicentowski obrotomierz.masz podpieta juz instalacje?jezeli nie to zapraszam do działu Manual i tam jest instrukcja jak podlaczyc obrotek.pozdro
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum